Pazartesi, Nisan 08, 2013

İnsanlar niye Demir Leydi'yi sevmez


yazının başında direkt başlıktaki soruya cevap vereyim: güçlü bir ekonomi için halkının mutsuzluğunu, daha yüksek kar marjlarını daha güçsüz daha az kazanan işçiler ile kurmaya çalıştığı, halkına yaptığı zulumu "ama devlet için bunların hepsi" diye meşrulaştırdığı için.



bu gün, babalarımızdan daha rezil koşullarda çalışıp, haklarımızı savunamıyor, modern çağın çalışan köleleri olarak işimize gücümüze devam ediyorsak ve ev almak gibi hayallerimiz ufukların ardında görünüyorsa, toplumun yüzde biri ile geri kalan doksan dokuzu arasında devasa uçurum varsa işte bunun gerçekleşmesinde baş rollerden birisi demir leydiye aittir.

yaptığı bir çok liberal hadiseden sadece birine örnek vermek gerekirse, kendisinden önceki hükümetleri düşüren madenci grevlerini görmüş ve iktidara geldiği ilk günden itibaren devletin inanılmaz büyük bir kömür stoku yapmasını sağlamıştır demir leydimiz. ve yeteri kadar büyüyünce bu stok kömür madencilerine "bir zahmet haklarınızdan vazgeçin zira bu şartlar altında patronlar yeterince kazanamıyor, onlar yeterince kazanamayınca devlet olarak yeterince para kazanamıyoruz ve saçma sapan savaşlarımız için para bulamıyoruz.. eh bir de patronlar kazanacak ki daha çok insanı daha düşük paraya çalıştıracaklar" demiştir.

tabi madenciler bağlı oldukları sendikaları da arkalarına alarak greve gitmişlerdir.. işte bu noktada iktira geldiğinde başladığı rezervleri bildiğin stokçu mantığı ile devreye sokmuş, greve giden madencilerin bu grevlerinin hiç bir halta yaramamasını, haftalar aylar sürmesine, işçiler açlıktan kırılana kadar devam etmesine neden olmutur. en açlıktan ölmektense çalışmaktan ölmeyi tercih eden bir nufus yaratmıştır demir leydi. ve işte işçilerden alınan o paralarla savaşa gidip ingiltere'yi savaş galibi yapip büyük bir insan olmuştur bu kana susamış, devleti halktan üstün gören leydi.. ira konusundaki çözümsüzlüğü, ceza evlerinde onlarca insanin açlık grevlerinde ölmesini umursamamasından bahsetmiyorum bile. merakli olanlar açıp tüm olanları okuyabilirler..

liberalizmi sevmiyorsa bu blog, liberallerin parayi insandan daha çok sevmesindendir.. kimsenin ölmesinden yana diilim ben, kimsenin ölmesine de sevinecek değilim, keşke margaret thatcher da ölmeseydi lakin dünyanın kötü insana, halkını sevmeyen politikacıya bir kotasi var sanırım.. yenileri çıktıkça eskilerini alıyor..