Cumartesi, Aralık 15, 2012

bize her sevdadan geriye kalan..

http://www.webaslan.com/img/5/2011/taraftar0.jpg
yine bir fener maçı öncesi.. yine gece yatmadan son düşünülen şey galatasaray ve uyanilinca ilk düşünülen şey o.. insanlar buna aşk diyor..gülüyorsunuz..

küçükken herkes kendini acaip zeki hisseder ya, 8 yaş gibi doktor olup kansere çare bulacağınızı düşünürsünüz, 11 yaş gibi zaman makinesini bulup bahislerden inanılmaz paralar kazanabileceğinizi, 15 yaş gibi girdiğiniz her işte müdür olacağınızı ve inanılmaz paralar kazanabileceğinizi düşünürsünüz.. ama en nihayetinde büyüdüğünüzde yapabildiğiniz tek şey aşık olmaktir.. ve onu da beceremezsiniz..



kadınlara da 11 yaşında aşık olduğunuz futbol gibi aşık olursunuz.. kimse kadınların getirebileceği hüznü, acıyı, kederi söylememiştir size.. tıpkı bir şampiyonluk sonrasinda, tıpkı tanju'nun monaco'ya attığı o golde futbola aşık olduğunuz gibi ilerde yaşanacak hiç bir şeyi bilmeden, umarsızca, hiç bir şeye sahip değilken içinize düşürürsünüz ateşi.. ve sonra yakar.. hem de çok fena yakar..

yalnız çıktığınız bir geceden, yalniz eve döndüğünüzde aklınıza gelen şey bordo maçında kewell'in attığı golse, ümit'in juventus'a attığı golse aklınıza sevdalı dudakları öpmekten sonra gelen yegane şey dahası tüm o acıyı, lincoln'un kadikoyde attigi ve verilmeyen frikikse haksızlık tanımınızda bir yerde aklınıza gelen, tüm o aşk üzerine yazılmış şarkıların acısını hayatınızda mutlu olduğunuz yegane anları düşünerek atıyorsanız ve o anları bir şekilde futbola bağlıyorsanız hiç bir kadın için hiç bir maçı ıskalamamanız gerektiğini de öğrenmişssiniz demektir..

her insan belki mutlu olamaz şu ahir hayatta ama her insanın mutluluk peşinden koşma hakkı vardir der ya insan hakları bildirgesi, işte o mutluluğun peşinden koşma mekanımı ben galatasaray olarak çizebilirim.. çünkü giden bir sevgili sizi bir daha görmek istemezken, ve yıllar sonra bir barda başka kollarda gözükürken, size geriye kalan sadece gerçekten aşık olduğunuz şeydir..

bir takımı tutmak bir kadını sevmek gibidir.. seversiniz, getireceği hüznü, kederi, acıyı umursamadan. belki de o ender mutlu edeceği anların aşkına her şeye gögüs gererek..

altta 2009'da uefa için yapilmiş bir klip var.. türkçesi klipteki şarkının "benim tüm hatalarim senin için yapildi.." yanlış mı?