Pazar, Nisan 19, 2009

Tecavüzcü Coşkun'a Dair


hic bir zaman sevilen sanatci olamamis bir insandir tecavüzcü coskun.. bir erol taş bir kenan pars hatta bir nuri alco bile sevilen sanatci olabilmisken tecavüzcü coskun bu payeye asla erişememiştir..

tatil yöresinde televizyonlarin, bir yerli kanal ve gerisi silme yunan kanali cekmesi neticesinde, o ceken kanalin da cine 5 olmasi, ve adamlarin bir sekilde tecavüzcü coskun antolojisi yapmalari nedeniyle, geçen yaz nereden baksan 15 tane tecavüzcü coskun filmi izledim.. bu filmler genelde coskun'un "kotu adam" kontejyanini doldurdugu, klip menşeyli arabesk sarkici filmleri dostlarim.. coskun kah ferdi tayfur a yamuk yapiyor, kah gokhan güney'in bacisina atliyor, kah ümit besen'i dovuyor, kah ferdi özbegen'in kendi sahsina pandik atiyordu..

işte bu filmlerden etüt ettigim bir şey varsa coskun'un sevilmemesinin yegane nedeni, kadın delisi olmasinin yaninda, arkadaslarina yamuk yapmak için dogmus olmasi.. mesela nuri alco hakket nemfoman bir manyaktir.. seks olsun da önemli degildir onun için. illa arkadaslarinin sevdiklerinin yanına da sokulmaz. genelde filmin kahramani nuri alco'nun varligindan habersiz olarak filme başlar, ortalara dogru tecavüze ugrar..

oysa ki coskun filmlerindeki hikayeler hep bas roldeki arif susam'in arkadasi olan coskun'un arif'in basina bir hal geldiginde "ayip ediosun abi, yenge emin ellerde" demesi ile sekillenir.. türkiye'de o zamanlar nereden baksan 25 milyon kadin varken (ki hangi arada 20 milyon arttigimizi bilemiyorum ben..) coskun illaki en yakin arkadasinin karisina, sevgilisine, nisanlisina, annesine abanir.. yahu tecavüzse tecavuz, bur bardan basini kicini ayri sallayan bir gulsen bubikoglu ona atla işte! ama yok.. çoşkun kadindan degil, coskun pislik yapmaktan zevk alir.. o kadina yükledigi "bu ferdi'nin tokmakladigi kadin.. simdi ferdi nerede?? gelsin kurtarsin sevgilisini" düsüncesidir onu delirten ve bu yüzden kötü, kös kötü,(pure evil in türkcesi bu kös kötü) yapan şey..

işte coskun bu yüzdendir ki hic bir zaman "sevilen sanatci" olamayacaktir.. önder somer'i bile sevenler varken coskun'u antalyaspor taraftarlari disinda kimse sevmeyecektir.