Pazartesi, Ocak 12, 2009

Haftanın Şarkısı #3


bu haftanın şarkısı dünyanın en iyi grubu beatles'dan mesaj kaygılı bir şarkı. "for no one".. şarkı hakkında bir kaç trivia bilgisi verelim:

bu şarkıda korno solosunu atan alan civil, sarkinin ismini notalarda "for no. 1" olarak yani "senfoni no 1" gibi bir sey sanarak muzik tarihinde kendine belli bir yer edinmistir.. "yok artik daha neler beatles koncerto yazmis" seklinde yaptigi beyanat studyoda gece vardiyasinda calisan teknisyeni donemin sartlarinda altina sictirtmistir. gerci konu disi ama burda alan civil den bahsetmeden gecemeyecegim.. google da yapilan bir kucuk arastirma sonucunda rahmetli alan civil (ölüm 1989, svoyet rusyanin dagilmasi ile gelen kalp sektesi) hayati boyunca "saf alan" olarak adlandirilmis.. mesela 1960 yilinda berlin flarmoni orkestrasini (bfo) british flarmoni orkestrasi (bfo) sanarak, berlin flarmoni orkestrasinda calan ilk ve tek ingiliz olmustur.. lafin lafi actigi bu entry de isterdim ki berlin flarmoni den de bahsedeyim.. her neyse..

bu sarkidan sonra binlerce ayrilik i anlatan sarki yazilmis olsa da mevcut sarkimizin üzerine cikamamistir.. boyle samimi boyle "napalim kisfmet" diyebilecek baska bir sarki bilmiorum ben.. insan bu yaraticiligi, dünyaya katilmis bu güzel melodileri duyduyduktan sonra ömründen ömür alip paul mccartney e katmak istiyor yeminle.. hayir 3 gündür oturuyorum insanliga yaptigim yegane yarar bas gitarla azize yi calmak.. oysa 3 gün versek mccartney e kralini yapar..

her neyse
surada feci sirin bir studyo kaydi bulunmakta

http://www.youtube.com/watch?v=fiOvs9F7F3Q