Perşembe, Ocak 22, 2009

22 nisan 1993 sivasspor milan maci

maç yazısı yazasim geldi.. dünkü altay beraberliğini izlemediğim için yazamadim. ben de hafta sonundaki sivas maçına istinaden geçmişten bir maç anlatayim size.. 1993 senesinde sivas'in uefa kupasindaki yari final maçından bahsedeyim.. sivasspor milan maçı..

mükemmel bir carsamba gününde sivas 4 eylül stadinda gerceklesen bu maca deli gibi heyecanla gitmistik.. babam ve amcam ile kale arkasinda yerimizi aldigimizda maca daha 5 saat vardi ve heyecan icindeydik.. mactan evvel cesitli araliklarlar "sivasin yollarina cikayim daglarina" soyleyen taraftarlar mactan 2 saat evvel once stad hoporlorlerinden yapilan "eak47 85 plakali aracin soforu, lütfen park yerine" anansu ile irkilmisti.. bu arac milanli taraftarlari stada getiren aracti.. sonrasinda italyanca yapilan anonsta yigidolar soforun isminin "luici dominico" oldugunu ogrenmis hep bir agizdan "sikilmis luici" die bagirmaya baslamislardi.. bunu duyan italyanlar, galyana gelerek "sivas anani luici mi sikti" diye bagirmis bir sekilde halk bu garip olaya anlam veremeyerek saskina donmustu..

bu saskinlik icerisinde takimlar sahaya ciktilar.. sivassporda takimi tura tasiyan bombaimha sefket in olmamasi yigidolari uzse de turdan umutluyduk..

ilk yari 0-0 bitmis bizim umudumuz daha da artmisti.. fakat 54 üncü dakikada donadoninin soldan actigi ortaya marco simone balina bir kafa vuruyor ve milan 1 sifir one geciyordu.. o dakikadan sonra ozellikle demetrio albertini nin cami tarafindaki kale arkasina yaptigi "nasil taktik ama" hareketinden sonra tribunler hirsla dolmustu.. her bir atakta yeri gogu yikiyorduk, sagli sollu milan kalesini dovuyorduk ama gol gelmiyordu..

boban oyundan cikip yerine alessandro orlando girer girmez ortadan gelisen bir atakta matkap sadriyi surkulese eden orlando, kaleci yusufu da gecip topu aglara birakiyordu..

tribunlerde ofke olusmaliydi ama, üzüntüden aglayan matkap sadrinin sesi alenen tribunlere kadar geliyor icimiz daglaniyordu.. mac 0-2 biterken sivasspor un final hayali de bir sonraki seneye kaliyordu.