Cumartesi, Ocak 17, 2009

17 ocak 2008 altay ankaraspor maçı

(ankaraspor filelerine asılan davinçi imitasyon tablosuna tüm oyuncular baka kaldılar)

Soğuk bir izmir gününde, altay alsancak stadında oynanan, ve öyle veya böyle ankara panterlerinin altay'i 3-2 yendikleri musabakadir.

türkiye kupasının dandik statüsü gereği 5 takımın yarıştığı grupta son maçlara girerken hadise garip bir şekle bürünmüş, bu maçın her farklı neticesi bambaşka takımları çeyrek finale çıkarır hale gelmişti. altay kazansa altay, ankaraspor kazansa ankaraspor, berabere kalsalar newcastle united çeyrek finale çıkacaktı.. hadise başlı başına garipken klup bilet fiyatlarini acaip şekillere sokuyordu.. hafta içinde açık tribun bileti 5 tl olarak açıklanmış, çarşamba gibi 7 tl'yi bir ara denemiş, ama 7.37 pisikolojik sınırını geçememişti.. maç günü açık tribun biletleri 1 tl iken, çiğdem 50 kuruş'a satılıyordu..

izmir güzeldi, tatlı bir soğuk vardı. ama maçın sonuna doğru o soğuyun inceden inceye içeriye işleyen bir zemheri soğuğu olduğunu farkedecektik.. altay maça siyah formasiyla, ankaraspor da maça beyaz mavi formasi ile çıkıyordu. maçtan önce feyyaz aykut'a "siz böyle güçlü oldunuz de nigris'i bize verin" diye takılıyor, aykut'un manidar gülüşü feyyaz'in "ciddiyim" lafı ile bölünüyordu. maç başlamadan soğuk bir hava esmişti.

dakikalar 2 (iki) yi gösterirken şehmuz sol kanattan klup binasi tarafindaki kaleye doğru girerken kendini yerde buldu.. kalktığında tiago çoktan golunu atmiş, 3 tane de takla atmıştı üstüne.. tribunler "bitirsene hakem" diye bağırırken 15. dakika olmuştu bile.. bir serbest vuruş organizasyonunda ankaraspor özer ile golu buluyordu.. çok geçmiyordu ki sağ kanatta erdi, kaleci gökhan'ın bırak diye bağırmasına aldırmıyor, hatta gidip gökhan'ın tuttuğu topu ortaya çıkartıyordu. top ortada boş boş gezerken, sahsen ben "ya of abi böyle gol olmaz" diyerek topu taça atabilecekken, elin ankaralısı uğur acımıyordu.. 2-1 olmuştu. golden sonra gökhan erdi'ye galiz laflar söylüyor, erdi "terbiyesizlik yapma bana!" diye çıkışıyor, gökhan da "tamam abi, sen haklısın hep sen haklisin anasini satiim" diyerek ortamı yumuşatıyordu..
(altaylı oyuncular şehmuz'un golünden sonra mehmet'in donunu indirmeye çalıştılar ama genç oyuncu bunu engelledi)

ama altay istekliydi ve büyüktü.. sağdan yükleniyor, içeriye doğru bir orta çakılıyor, şehmuz alenen apollon gibi gökten inerek çakıyordu kafayi. maç 2-2 olmuştu ve altay hakket istekliydi. tiago sağdan iniyor, ortadaki boş canı görmüyordu ve altay öne geçme şansını yitiriyordu. hakem cüneyt çakır ilk yarının son düdüğünü çalarken tuvaletlerde yaşanacaklardan habersizdi (stephan king ekolu)

yaklaşık 1500 kadar taraftar tuvaletlere yığılmış, işeyen kişilere piskolojik baskı kuruyorlardı.. düşünün pisuarda işemeye çalışıyorsunuz arkanızda 1000 kişi, ve yarısı çüklerini çıkarmışlar işemeye hazır duruyorlar.. aman tanrım..

her neyse bu travmatik olaydan sonra ikinci yarı başlıyordu. başlar başlamaz da şehmuz'un bir hatasi ile konate topla buluşuyor, gökhan ile karşı karşıya gelmek için canla başla topu iktiriyordu. altaylı oyuncular musabakayi coktan birakmiş "ofsayt hoca" diye bağırmaya girişmişlerdi. esmer golcu kanote açımıyor skoru 3-2 yapıyordu..

altay takımı komple yükleniyordu ankaraspor kalesine ama gol bir türlü gelmiyordu. şehmuzun ve can'ın kafaları direklerden dönüyor, altay'ın attığı bir gol "ittirdi! ben gördüm ittirdi" diyen cüneyt çakır tarafından yeniliyordu..

velhasıl oyuna can'ın yerine giren burak'da etkisiz kalinca, altay sahadan 3-2 yenik ayrılıyordu.. 79-80 sezonunun tekrarlanması bir sonraki sezona kalıyordu.. altay çok çabalamış, çok savaşmıştı ama kendi takımının beceriksiz defansına engel olamamıştı..