Pazar, Aralık 14, 2008

Dinlenme Tesisi

uykulu bünyelerin alelade sikildigi noktalardir bunlar, dinlenme tesisleri.. insanlar, uzun yolculuklarda, belli yerlere işesinler, otobusu batirmasinlar diye yapilmis yerlerdir hesapta.. fakat iş "acıkanlar birbirini yemesin, buradan yesin bişiler" dedikleri noktada zivanadan cikiyor.

dünya ekonomi literaturune "ne kadar gecirebilirsek kardir" mantigi ile kurulmalari ile girmis bu dinlenme tesislerinde sahsim adina mutemadiyen becerildigimi soylemeliyim.. genelde diyaloglarimiz su sekilde gelisiyor;
-hayirli işler iyi geceler gozleme ne kadar
+152 ytl
-tamam alayim ben
+ayran da ister misiniz?
-tabi tabi olsun tuvalet ne tarafta
+arkada.. hepsi 212 ytl tuttu..
-buyrun

o an idrak edemiyor insan.. bunlar maksimum 3 milyon eder diyemiyor.. basireti baglaniyor. zaten 3 saattir uyuorsun son derece rahatsiz edici bir durumda ve koltukta. yanindaki tanimadiin adamla ayagin birbirine degiyor ve terlior. cok rahatsiz edici..(istiyorum ki burada 3. kisilere bişi ifade etmeyen bir ayak terlemesinden bahsedeyim. robert plant e de selam cakiim) üzülüyorum boyle oldugunda.. ey yol üzeri esnaflari, ey sevgili dinlenme tesisi sahipleri nolur gozlemelerin fiyatlarini belli oranlarda tutalim. tarim bakanligi da uyumasin kardesim. hoş bunlar kemal sunalin zehir bekci oldugu filmindeki gibi fiyat etiketlerini tak diye degistirirler zabitalar geldiginde..

ha bir de ucaklar icin de olsun bu dinlenme tesislerinden. mesela izmirden ucarken istanbula yalova civarina inelim "thy 135 sefer sayili izmir istanbul ucagi yolculari, ucani ayri kacani ayri tut dinlenme tesislerine hos geldiniz mola süreniz 30 dk dir" densin.. ben yeni hükümetimizden bunu hükmetmelerini arz ediyorum.

bu arada fotograf "miller" bira doldurma tesislerinden.. haha gider ayak miller içenlere de bok atiim..