Çarşamba, Aralık 24, 2008

Ben yaşlanınca

bu otobüs denen seylerde yaşlılara yer vermek yazili olmayan toplum sözlesmesinin kurallarindan birisi.. ya da bilmiyorum bir zamanlar yazılı olmuş olabilir ama sonra kaybolmuştur.. "işte bu anlaşmayla suriya hititlere birakilacak ve yarın bi gün otobus icat edilirse onda yaşlılara yer verilecek" şeklinde taş tablete yazılmış olabilir.. bilmiyorum kadeş anlaşmasını görmedim. yalan konuşmiim..

insanlar sizden yaşlılara yer vermenizi, onlari saymanizi, güler yüzlü davranmanızı bekliyorlar.. eyvallah.. ama eger yer vermezseniz ve uyuyor taklidi yapmiyorsaniz size verebilecekleri en büyük ceza sizinle konusmamak olacaktir.. ayiplaya da bilirler.. veya basinizda dikilip zamane genlerinin ne kadar denyo olduklarindan bahsedebilirler..

toplum sozlemesi dedik de bunun gerçekten böyle olduguna inanmiyorum.. muhtemelen otobuslerin ilk ciktigi 1920 li yillarda olusturulan(veya kadeş anlaşması ile) ve 30lu yaslarda olan insanlardan ibaret bir konsey "otobuslerde genclerden oturacak yer bulamiyoruz bari yasliligimizda oturalim" diyerek "cocuklarimiza yaslilara yer vermenin süpper bişi olduguu ogretelim böylelikle yasliligimizda bari özel arabamizcasina oturabiliriz otobuste istedigimiz yerlere" kararina varmis olmalilar.. bir nevi kooperatif beyin yikama bu..

madem sistem böyle işliyor bir beyin yikama söz konusu bunu abartip daha sahane bir yaslilik sürmek elimizde.. eksi sozlukte gordugum tanidigim kadariyla yas ortalamasi 22-28 arasi bir nesil var.. simdi kararlastirsak ki cocuklarimiza

  • yaslilara plazma tv almak cok hayirli bir davranistir
  • maasimizin bizi yasatacak kadarini ayirmak geri kalanini yaslilara vermek ahlak geregidir
  • kirisikliklar, kellik, gogus sarkmalari, kilolar özellikle beyaz saclar seksidir..
  • kalp krizi seks gücününün fazlaligina delalettir..
  • tv kumandalari yaslilara verilmelidir..

arkadaslar bu maddeleri cocuklarimiza bir sekilde ezberletebilirsek sahane bir yasliligimiz olur arkadas.. sadece otobuste bize ayrilan yerlerle yetinecek degiliz ya.. 21. yüzyildayiz zaman acimasizlik zamani, zaman menfaat zamani.. ben cocuklarima bunlari telkin edecegim.. siz de edin.. birlik olursak mukemmel yarinlar bizi bekler..

mesela "yaslilara emekli ayliklarini bankadan cekip evlerine götürmek su dunyada yapilabilecek en iyi davranislardan biridir" de ogutlenebilir..

lan playdoh gibi bişi bu genc nesil.. hani ne bileyim zamaninda ogutlemis olsalar bize "vize final zamanı notlarini paylasmak cagdas toplumun bir geregidir" simdi bu kadar can cekismeyecektik notlar konusunda..
ben bugun neyin izdirabini cekiorsam arkadas cocuguma bir bir ogutleyecegim..
"bilardo masasinda mekik ve pike cekmek pahali bir zevktir" den baslayacagim arkadas..