Pazartesi, Aralık 08, 2008

8 aralık 2008 sakaryaspor altay maçı

tüm memleket dahilinde inanilmaz bir kurdan kullaniminin oldugu kurban bayram'inin ilk gününde sakaryada tatanga stadyumunda oynanip altayin 3 gol yiyip 4 gol attigi ve nihayetinde kazandigi bir musabakadir..

mactan evvel sakaryali sporcular kazan kaldirmis "vallahi ekmek alacak paramiz yok" diyerek kulup yonetimine cikimislardi.. kulup yonetimi de bu kazan kaldiran oyunculari kadro disi birakmisti. bir nevi 2. ahmetcilik oynaniyordu sakaryada. işte bu ahval ve şerait içinde altay takimi şehre gelmişti.. sakarya güzel memleket... içinden ırmak geçen şirin bir anadolu şehri.. (bundan sonrasini şoray uzun yolda programindan takip edebilirsiniz)

sakarya'nin bu bedbaht durumunu goren altaylilar macin hemen basinda genc cocuklara 2 averaj veriyorlardi.. bülent ataman anlayisli bir insandi.. "beyler siz cok gücsüz oldunuz boyle en iyisi mi siz 2-0 önden baslayin" demiş olacak ki, dünyanin en beleş gollerini yiyordu.. birisi caprazdan asirtma, birisi yandan asirtma olarak asirtma tüm golleri yemisti neredeyse.. hatta oyle ki ayni saatlerde oynanan yunanistan ligi maci kallithea - ethnikos pireus papadapulos soyle asirtma bir top vursa tee oradan onu bile yiyecek gibiydi bülent..

mac 20 dakikada 2-0 olmustu.. ki 2 dakika sonra sehmus'un ilk golu geldi.. "beyler basliyoruz tamam" ayarindaki bu gol altay'a iyi gelmisti.. ama hakan ve bülent'in ortak calismasi ile, galatasaray tarihinin yetistirdigi en büyük varillerden birisi olan ozgurcan topu aglara birakiyor durumu 3-1 yapiyordu..

mac 3-1 olmusu ve altay ligin son sirasinda, 9 eksikle maca cikan sakarya'ya yeniliyordu. feyyaz hoca deplasmana molina burak ve sehmus ile cikmis, "fark atalim da taraftarin gonlunu yapalim" demisti.. zira gecen hafta gaziantep maci sonrasinda taraftarlar alsancak stadyumundan ayrilmama karari almis, türlü tatsizliklar yasanmisti.. 3 forvet cikiyordu altay ama gol mol bulamiyordu.. yine 42 dakikaya gelinmisti ki tiago'nun ortasi burak'in kafasina carparak gol oluyordu.. sakaryaspor'un gencleri yorulmustu ve onlari ilk yarinin bitisini simgeleyen gong kurtariyordu..

maci anlatan ertem sener sakaryaspor tribunlerini yagliyor da yagliyordu.. aman tanrim.. yoktu oyle taraftar kitlesi. cefakardilar, tamahkardilar, vefaliydilar, kotu günde sakaryaspor'un yanindaydilar, kizini sakaryaspor taraftarlarina verecekti falandi filandi..

futbol smart bile logosunu siyah yesil yapmisken altay cikmis canavarca oyun oynamaya baslamisti.. tiago oyundan cikmisti yerine alenen van der vaart girmisti.. akin akin geliyordu altay ki 75 de sehmus tipik "geriden orta acarsaniz gol atarim ben" gollerini atiyordu, 83 de de tiago cok net bir sekilde yan taraftan abanarak topu kaleye eklestiriyordu.. 4-3 olmustu ve sakaryanin o kibar, centilmen, delikanli seyircisi cildirmisti.. tiago'ya kelebek bicak atiliyor, tiago elinden yaralaniyordu.. neyle yaralandigini hakeme gosterdigi icin sakaryanin gencleri ve tatangalar delirmisti.. yahu adama kelebek atiyorsunuz, adam hakame bunu gosterdi diye dovmeye kalkiyorsunuz, hatta bunun icin tribunden sahaya atliyorsunuz nerede sizin muhtesem taraftarliginiz?

mac bu olaylar nedeniyle bir 10 dakika duruyor, hatta olaylar yatismasa neredeyse tatil edilecek duruma geliyor, ama neyseki sakaryanin büyükleri olaylara müdahale ediyor ve bu buhran günlerinde altayimiz nihayetinde bir 3 puan kazaniyordu..


bu arada sakaryaspor'un kel teknik direktoru engin, ikinci yarida oyuna aldigi mehmetin oyununa 20 dakika sabredebiliyordu. gecen haftaki hakem rezaletinden sonra, yine altay'in penaltisini genc hakem serkan cinar vermiyor "şimdi oradan ele carpinca top ele carpmis oluyor, el topa carpmis olmuyor onun için şey oldu öyle" gibi bir aciklama yapiyordu.. son dakikalarda varil özgürcan da oyundan atilinca 9 kisinin kadro disi kaldigi sakaryaspor sahada 10 kisi galiyordu.. ne olacak bu tatangalarin hali bilemiyorum.