Perşembe, Aralık 04, 2008

3 aralık 2008 hertha berlin galatasaray maçı

tarihte ilk defa "birleşsek daha mı sıcak olur acaba? ne bu berlin'in soğuğu anasını satiim" denmesinin üzerinden 20 kusur yıl geçmişken, yine karlı bir berlin gecesinde, yarısından fazlası türk ile dolu, geri kalani da kötü anılarla dolu bir statta, zamanında nazi almanyasinin gövde gösterilerinden en büyüğünün yapıldığı bir statta oynanan, ve galatasaray'in penalti golu ile kazandigi bir musabakadir..

stat bundan 80 kusur sene evvel yapilirken hiç kimse bu günleri gorememisti sanirim. reich'in bayragi dalgalanacak, gamali haç orada burada duracak, ve insanlar kah "deutschland uber alles" kah da "ich bin ein berliner" diyecekti. plan boyleydi.. ama işte ne oldum degil ne olacagim demeli. maçın başlamasından önce stat silme türk doluyor, üstüne bir de "la lay la lal lay laaa saldir galatasaray" diyorlardi.. adolf bey mezarinda dört dönüyor olmaliydi..

ümit karan sakat, ayhan ise cezaliydi. takimdaki hiyerarsik düzene gore sabri kaptandi.. cakir gözlü kücük sabri bunun hayalini kurmustu.. gazetelerin mansetleri bile belliydi: "berlin'i kaptan sabri feth etti","kaptan sabri mucizesi","büyük kaptan sabri". fakat nedense skibbe birden "lincoln"u kaptan secmis, sabri'nin tüm planlarini alt üst etmisti.. sahsim adina lincoln'u kaptan atayan bir adamin, bu takimda durmasindan haz etmedigimi beyan etmeliyim.. bir yere kadar artik..

her neyse. macin ilk baslama düdügü ile galatasaray etkili oynayacaginin sinyalini vermisti.. kücük ücgenler kuruluyor, mehmet topal ve baris süper uyum sagliyor, arda ile kewell suskun olsalar da kücük kaptan lincoln hacettepe karsisinda oynar gibi oynuyordu. lincoln kaleye cakiyor kaleci cikartiyordu, lincoln araya pas atiyor, baroş bir savunma oyuncusu gibi cikartiyordu, lincoln savunmanin icine daliyor, sonra kendini attigi için sari kart goruyordu (ki bence pozisyon fauldu).. galatasaray bu maçı kazanacakti.. belliydi. de işte gol gelmiyordu.. golun gelmedigi her dakika meira-servet-desanctis triosu hata yapabilirdi.. sabri'nin senede uzaktan attigi bir golu var.. onu da genelde kayserispor'a atiyor, her macta niye uzaktan sut denedigini anlamis degilim ben arkadas.. cidden..

kazasiz belasiz ilk yari atlatiliyor, tribunlerdeki taraftarlar herta berlinlilerin her "berlin berlin ooh berlin" dedikleri anda "sariaa kirmiziaa" diyerek berlinlilerin sesleri bastiriliyordu.. ama tabi alisik olunmadigindan bazi koordinasyon hatalari cikmiyor da degildi.. cengiz topel lisesi tarafindaki tribun (evet berlinde bir cengiz topel lisesi olmali) "sari" diye bagiriyor, ziraat tarafindaki tribun "kirmizi" diye bagiriyor, cengiz topel "sampiyon" diye bagirinca, oteki taraf "kirmizi" diye bitiriyordu hadiseyi..

15 dakika, 2 çay içiminde bitiyordu.. ikinci yariya herta berlin hizli basliyordu.. devre arasinda soyunma odasinda muhabbet donmus "arkadaslar eleniyoruz alooo" diyen voronin'e diger berlinliler "hakket lan!" diye cikimislardi.. ikinci yariya "cikin bildiginiz gibi oynayin" taktigi ile cikan herta etkili geliyordu ama galatasaray defansi ve ön liberolari acaip etkiliydi.. ha etkili olmadiklari anda da şans melegi olaya mudahale etmekteydi zaten.. dakikalar ilerlerken, kewell ceza alanina orta yapmak istiyor, top herta berlin'linin eline carpiyor ve galatasaray bir penalti kazaniyordu.. pozisyon sonrasinda hacettepespor dan teli sari karti gorurken, milan baroş soguk kanli bir şekilde golu aglara gonderiyordu..

galatasaray 1 gol atmisti ve üstüne yatmak için cok elverisli bir takim degildi.. ne zaman galatasaray geriye cekilse gol yemeye daha müsait oluyordu.. herta bellin "allah allah" diyerek saldiriyordu artik.. toplar galatasarayli sporcularin ellerine carpiyordu, hakem "terbiyesizlik yapmayin! bi tane penalti verdim yeter!" diyerek hadiseyi savusturuyordu.. geçmiş yillarda bize karsi yapilan hakem hatalarinin karmasi diyebiliriz bu varoluşlara..

velhasil kelam galatasaray 3 puani daha alip 9 puanla grubun lideri olmayi bana gore garantiliyor, ve buradan sampiyonlar ligine yükseliyordu.. ben rakibimizin real madrid olmasini istiyorum.. teşekkürler ve berlinden iyi geceler..