Cumartesi, Kasım 22, 2008

22 Kasım 2008 Ankaragücü Fenerbahçe maçı

memlekete iyiden iyiye soguklar gelmis, bu soguklari firsat bilen akp yönetimi kömürleri "hediye" kivaminda dagitir olmus, ve cemal aydin hakemleri "nörüyonuz" seklinde aramisti.. işte bu ahval ve serait içinde bir kasim gününde, zemheride oynanan ve hic bir tarafin "gol" diye bagiramamasindan dolayi 0-0 biten musabakadir..

macin baslamasina daha günler kala, cemal aydin'in hakemleri ögrenmek adina telefonla konustugu gazetelere siziyordu.. konusmanin tam metnini bilmesek de şunu uydurabiliriz:

"-halis özkahyami ataniyor maca? yapmayin yahu.. firat aydinus un cakmasi o.. alenen benziyor adam da pek numarasi yok.. hahah deme yahu demek ben firat aydinus'um diyormus ahahah"

bu tarz konusmalarin italyada küme düşürülmekle sonuclandigini bilen futbol severler küplere biniyordu tabi.. ankaraspor küme düşmeliydi ve yerine altay cikmaliydi birinci lige..

her neyse bu durumda taraftarlar ankara'nin en büyük hali sahasina gelmisler, oynanacak maci izlemeye niyetlenmislerdi.. daha macin baslamasina bir 30 dakika vardi ki cemal aydin istifa'ya cagirildi.. ankaragücü taraftarlarinin tipik slogani olmustu gerci..

halis özkahya yerine maca verilen benzeri firat aydinus maci düdügüne astigi kocaman bir futbol topu ile baslatirken, fenerbahce'nin kolay kazanacagini herkes umuyor "vallahi ben 2 yazdim" muhabbetleri ortamda dönüyordu.. emre belözoglu, halisahada ön libero oynayan göbekli amca kontejyanindan maca dahil olmus, ileride de kücük emrah bakisli guiza ortamlara adapte olmustu.. "arkadas fevri oynamayalim paslasalim" diye bagiran mehmet yildiz kisim kisim fenerin üstüne gelmeye calisiordu..

fakat her iki takimda top oynamaya pek niyetli degildi.. resmen "yahu ayirttik yanmasin para şimdi" niyetiyle gelmislerdi stada. hatta hadise o kadar konsantrasyon disiydi ki, top volkanin ellerine geciyor, kamera "top volkanda" oldugundan baska yerlere donuyor ama top kornere cikiyordu.. gokhan bir ara "abi sakin" diye bagirmaya bile kalkiyordu hatta..

ankaragücü deniz seki'nin goguslerinin kücük oldugu zamanlardan beri fenerbahceyi yenemiordu sanirim. ve bugun de yenecek gibi degildi.. eeeylesine oynaniyordu işte mac..

ilk yari bu sekilde bitiyor, milliyetin internet sitesi "fenerbahce bastiriyor ama gol sesi gelmiyor" gibisinden bir manset atiyordu.. hayir benim izledigim mac ya bambaska bir macti, ya da milliyet uydurmakta sinir tanimamisti..

ikinci yariya ankaragücü baslama karari aliyor ve el yasa "arkadaslar herkes bildigini oynasin ya" diyordu.. ankaragücü ikinci yarida etkin oynuyor, fenerin tek bir atagi bile olmuyordu duran toplardaki kismi heyecanlar disinda.. az once volkan tanrisi peleye bir bakire kurban edip gelmis gibi duran jaba gol yollarinda etkisiz kalinca, deivid oyundan cikinca macin skoru daha 70. dakikadan belli oluyordu..

hülasa mac sonunda emre belözoglu arkadaslarina catiyordu

-kimden cikti ya bu mac fikri mina koyiim??
+abi sen degil miydin spor olur hem diyen??..
-yoruldum mina koyyim.. keske hic oynamayip izleseydim kaleye felan gecseydim..